دوشنبه ۷ بهمن ۹۸
مواد لازم خورش قیمه بادمجان :
بادمجان قلمی 6 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
گوشت گردن گوساله 600 گرم
نمک به میزان لازم
سیر 4 حبه
روغن برای طبخ و سرخ کردن
غوره عسگری نصف پیمانه
ادویه مخصوص 1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 3 عدد
طرز تهیه خورش قیمه بادنجان:
آشپزی 20 :پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی گرم شود. پیاز را به روغن اضافه کرده و تفت میدهیم تا سبک شود و کمی طلایی گردد
گوشت را به تکه های دلخواه برش داده و به پیاز اضافه می کنیم تا کمی تفت بخورد
1.5 لیتر آب جوش روی گوشت ریخته و سیر را اضافه می کنیم
ادویه را اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم و به مدت 1.5 تا 2 ساعت زمان می دهیم تا گوشت بپزد
بادنجان ها را در تابه ای با حرارت متوسط و حدود 1 ساعت تفت می دهیم تا کاملا مغز پخت شود و نیازی به پخت با آب نداشته باشد
گوجه فرنگی را حلقه کرده و کمی سرخ می کنیم
رب گوجه و نمک را در ظرفی ریخته و کمی آب گوشت روی آن می ریزیم و خوب هم می زنیم تا رقیق شود . در کف قابلمه رب رقیق شده را می ریزیم و سپس آب گوشت پخته را به همراه گوشت و بادمجان و گوجه در تابه می چینیم و لابه لای آنها غوره می ریزیم
20 دقیقه در حرات ملایم اجازه می دهیم تا مواد با یکدیگر عجین شده و طعم اصلی خورش ایجاد شود
خورش آماده است و می توانید با پلو آن را سرو کنید
در صورت دلخواه می توان در خورش از لپه نیز استفاده کرد. 1 پیمانه لپه را خیس کنید و سپس بپزید و در 20 دقیقه آخر پخت اضافه کنید
این خورش خوشمزه را در وعده های اصلی فالوده شیرازی در کنار پیش غذا و سالاد ایرانی سرو نمایید
گوشت گردن بسیار لذیذ و خوش طعم است و خیلی زود می پزد
بعد از پوست کندن بادمجان ها حتما آنها را در آب و نمک بگذارید تا زرد آب آنها خارج شود. مدت زمان ماندن در آب نمک حدود 30 دقیقه باشد کافی است.
نکات مهم:
مقدار خورش مناسب 6 نفر می باشد
ادویه مخصوص شامل نسبت مساوی فلفل سیاه ،زیره سبز، زیره سیاه، برگ آویشن، چوب دارچین و زردچوبه است.
منبع: پرنیان