آشپزی 20

آموزش تهیه ی غذاهای مختلف و لذیذ با آشپزی 20


طرز تهیه اشکنه

اشکنهس یکی از سنتی و قدیمی ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه میشود. درست کردن این غذا بسیار اده بود و با مواد معمولی میشود آن را آماده کرده و سرو نمود. با  آشپزی20 همراه باشید تا طرز تهیه یک اشکنه خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای اشکنه:

  • 3 عدد: تخم مرغ
  • 1 عدد:پیاز بزرگ
  • 2 عدد:سیب زمینی متوسط
  • 1 قاشق غذاخوری سرخالی:شنبلیله خشک
  • به مقدار لازم : نمک و فلفل
  • 1 قاشق غذاخوری سر پر:آرد گندم
  • 1 قاشق چایخوری:زردچوبه
  • 4 قاشق غذاخوری:روغن

اشکنه اشکنه

اشکنه

طرز تهیه اشکنه با سیب زمینی :

برای تهیه اشکنه ابتدا پیاز را پوست گرفته و خرد کنید، قابلمه مورد نظر را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن بریزید سپس پیازها را افزوده و تفت دهید تا طلایی شود.

در مرحله بعد که پیازها خوب طلایی شدند نمک و زردچوبه را افزوده و پیاز را خوب زیر و رو کنید.

حالا چند لیوان آب افزوده  و  شعله را زیاد کنید تا بجوشد سپس شعله را کم کنید.

آرد را با نصف استکان آب سرد مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا آرد حل شود.

سیب زمینی ها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

مقداری نمک و فلفل هم به آنها اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به مدت 30 دقیقه سیب زمینی ها بپزند.

بعد از نیم ساعت حرارت را رو به بالا ببرید تا مواد داخل قابلمه بجوشند.

 سپس تخم مرغ ها را دونه دونه داخل اشکنه بشکنید . بعد از 10 دقیقه که تخم مرغ ها بسته شدند ، شنبلیله را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا اشکنه 5 دقیقه دیگر هم بپزد. این غذا نباید خیلی آبکی باشد.

نکته:

_ هنگام اضافه کردن تخم مرغ نباید اشکنه را هم بزنید تا تخم مرغ کاملا بسته شود.                          

 

نکاتی درمورد پخت اشکنه با سیب زمینی:

  • از شنبلیله خشک برای تهیه این غذا استفاده نمایید.
  • در صورتی که تخم‌مرغ‌ها را مستقیم در اشکنه بشکنید، یکجا بسته می‌شوند؛ بنابراین اگر دوست دارید زرده و سفیده تخم مرغ با هم مخلوط شود حتما جداگانه در ظرف دیگری اینکار را انجام دهید.
  • حتما از آرد گندم استفاده کنید.
  • اگر تمایل ندارید تخم مرغ‌ها را مستقیما در اشکنه سیب زمینی بریزید، می‌توانید آن‌ها را آب پز کنید، سپس پوست بگیرید و در آخر به غذا اضافه کنید.
  • به همین سادگی و در زمانی بسیار اندک اشکنه شما آماده شده است و می‌توانید آن را سرو نمایید. برای تهیه اشکنه ساده فقط کافی است سیب زمینی را از مواد اولیه حذف کنید و مابقی مراحل را به همان ترتیب یاد شده انجام دهید.

نکات تکمیلی در مورد اشکنه

اشکنه جزو غذاهای دانشجویی میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45دقیقه میباشد .
اشکنه را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

 

خواص تخم مرغ

از آنجایی که تخم مرغ یکی از اصلی ترین مواد در اشکنه میباشد در ادامه به چند نمونه از خواص این ماده غذایی ارزشمند اشاره میکنیم:

  • خوردن تخم مرغ موجب سلامت بینایی شده و از بیماری های چشمی همانند آب مروارید جلوگیری میکند از اینرو خوردن ان از همان دوران کودکی و در تمام مدت طول عمر توصیه میشود.
  • تخم مرغ دارای مقادیر بالایی از کلسترول میباشد و از این رو باعث افزایش کلسترول خوب در بدن شده و از بیماری های قلبی جلوگیری میکند.
  • خوردن زرده تخم مرغ در صبحانه به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.
  • تخم مرغ به دلیل داشتن یک ترکیب مغذی به نام کولین موجب رشد و سلامت مغز میشود.
  • همچنین وجود کولین در تخم مرغ حافظه را تقویت کرده و در رشد مغز جنین بسیار تاثیر گذار است از اینرو خوردن تخم مرغ در بارداری بسیار مهم است.

 

منبع : نمناک

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی