آشپزی 20

آموزش تهیه ی غذاهای مختلف و لذیذ با آشپزی 20


طرز تهیه نان شیرمال

نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون را می تونین در وعده صبحانه یا میان وعده میل کرده یا در ماه رمضان در وعده سحر و افطار سرو کنید. اگر نان شیرمالی با بافت بسیار نرم و پنبه ای میخواین با ما همراه باشید.

مواد لازم نان شیرمال

  • آرد سفید :300 گرم
  • روغن مایع :1/3 پیمانه
  • پودر شکر :3/4پیمانه
  • زرده تخم مرغ :4 عدد
  • گلاب : 1/6 پیمانه
  • اسانس هل :3 قطره یا 1 قاشق چای خوری
  • پودر هل و بکینگ پودر:1 قاشق چایخوری پر
  • آب زعفران :برای روی نان
  • زرده تخم مرغ :1 عدد
  • کنجد :برای روی نان

طرز تهیه نان شیرمال خانگی :

ابتدا نصف شیر رو که یک قاشق شکر اضافه کرده ایم ( شیر ولرم باشد )مایه خمیر رو روش میریزیم و جای گرم میزاریم تا عمل کنه و بالا بیاد .تقریبا ده دقیقه طول میکشه تا عمل کنه.

مابقی شکر رو همراه با شیر روی حرارت میزاریم تا حدی که فقط شکرمون حل بشه.و همراه با دو عدد تخم مرغ و کره و مایه خمیر عمل اومده به آرد اضافه میکنیم و کاملا ورز میدهیم اگر دیدیم خمیرمون شل و چسبنده است کم کم آرد اضافه کنید ولی اگر دستتون رو به آرد آغشته کنید و خوب ورز بدید چسبندگیش از بین میره.زیاد آرد اضافه نکنید که خمیر لطافتش رو از دست نده.خمیر رو حسابی ورز بدید یا صد بار توی ظرف بکوبید.

روی خمیر رو بپوشونید و در یه جای نسبتا گرم بزارید بمونه تا وقتی که حجم خمیر دو برابر بشه .تقریبا یک تا دو ساعت طول میکشه. بعد از این که حجم خمیرتون دو برابر شد پف خمیر رو میگیریم و دوباره ورز میدیم کشمش رو به خمیر اضافه میکنیم و بعد در قالبی که کاغذ روغنی انداختیم و کمی چرب کردیم به هر شکلی دوست داریم درمیاریم.روی خمیر را با مخلوطی از زرده تخم مرغ و زعفرون و یک قاشق شیر رومال کردم.

دوباره به خمیر یه استراحت نیم ساعته دیگه میدم و بعد داخل فر از قبل گرم شده با درجه 200 و زمان تقریبا بیست دقیقه . دو سه دقیقه اخر گریل رو روشن کردم تا روش طلایی بشه داخل فر ظرف آب فراموش نشه .

همچنین بخوانید:

نکات:

1)در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
2)بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و کره)اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
3)در زمان روشن کردن فر کاسه ای اب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.

4) اگر مقدار آرد کم شد ، اندکی به آن اضافه کنید تا در نهایت خمیر شما چسبندگی نداشته باشد.

منبع:آشپزی 20

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی