دوشنبه ۲۳ دی ۹۸
طرز تهیه سوپ جو با فرمت رستورانی
سوپ جو یکی از پیش غذاهای بسیار خوشمزه ای است که در اغلب سفره های ما ایرانی ها و یا در رستوران ها سرو میشود. البته از آنجایی که مواد به کار رفته در این غذا بسیار مقوی است میتوان آن را به عنوان یک وعده غذای کامل برای شام هم سرو کرد.
مواد لازم برای سوپ جو
- سینه مرغ :نصف
- جعفری :1 قاشق غذا خوری
- پیاز :1 عدد بزرگ خرد شده
- جو :1 پیمانه
- جو پرک :5 قاشق غذاخوری
- آب مرغ :2 لیوان
- رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذا خوری سرپر
- نمک :به میزان دلخواه
- روغن زیتون :برای تفت دادن
- هویج رنده شده :نیم کیلو
- نمک :به میزان دلخواه
- زردچوبه :1 قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه :1 قاشق چایخوری
- آرد برنج :1 قاشق غذاخوری سرپر
طرز تهیه سوپ جو خوشمزه و جا افتاده
برای درست کردن سوپ جو ابتدا پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با مقداری روغن زیتون تفت دهید.
بعد از اینکه پیازها نرم شدند ادویه ها را افزوده مجدد تفت دهید، در ادامه رب گوجه فرنگی را هم با کمی آب حل میکنیم و به داخل پیاز ها میریزیم و دوباره به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
در مرحله بعد جو را افزده و هویج را هم بریزید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. بعد از این زمان آب مرغ را به همراه یک لیوان آب به بقیه مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا به مدت یکساعت این مواد در کنار هم با حرارت ملایم بپزند.
دقت کنید جو باید از قبل به مدت 24 ساعت خیس بخورد.
و بعد از این ساعت جوی داخل سوپ را تست میکنیم اگر پخت ،بقیه مواد را اضافه کنیم و به مدت 15 دقیقه دیگر میپزیم.
و اگر نپخت به آن آب اضافه میکنیم تا دوباره زمان بیشتری جو ها بپزند. در انتهای پخت آرد برنج را با کمی آب مخلوط میکنیم و به همراه گوشت مرغ و جو پرک و دو لیوان آب داخل مواد قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم به مدت 15 دقیقه دیگر هم بپزند و در 5 دقیقه آخر جعفری را در داخل سوپ آماده شده میریزیم.
نکات پخت سوپ جو
- برای پخت سوپ جو با شیر ، حتما شیر را از قبل گرم کنید تا باعث بریده شدن سوپ نشود.
- 2 قاشق سوپ خوری آرد ذرت یا گندم را در یک دوم لیوان آب سرد حل کنید و برای غلیظ شدن سوپ جو داخل آن اضافه کنید.
- در هنگام اضافه کردن خامه به سوپ بهتر است خامه را با کمی سوپ داغ مخلوط کرده و بعد به سوپ جو اضافه کنید.
- برای اینکه رنگ سوپ سفیدتر و زیباتر بماند هویج را نگینی خرد کنید.
- بجای مواد تازه در برخی موارد میتوانید از سبزیجات کنسروی یا یخ زده مانند نخود و ذرت استفاده کنید.
- حتما جوی پرک را از قبل در یک ظرف خیس دهید تا شن و ماسه ته آن ته نشین شود.
- هنگام پخت مرغ ، پیاز و سیب زمینی را به آن اضافه کنید تا آب مرغ طعم دار شود.لازم هم نیست آنها را خرد کنید میتوانید به صورت درسته در آب بیندازید و به همان شکل بعد ازپخت از آب بیرون بیاورید.
برای اینکه سوپ جو زمان پخت کمتری ببرد آن را بعد از خیس دادن در بسته های کوچک در فریزر نگهداری کنید .
- بهتر است هنگام سرو سوپ سرد آن را در ظرف سرد بریزید.
- سوپی که یک روز قبل تهیه می شود، طعم بهتری پیدا می کند.
نکات تکمیلی در مورد سوپ جو
سوپ جو جزو سوپ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
سوپ جو را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 15 نفر مناسب میباشد .
خواص جو:
- گنجاندن جو در وعده های غذایی موجب سلامت روده و دستگاه گوارش میشود.
- از آنجایی که جو سرشار از فیبر است بدن را سم زدایی میکند.
- خوردن جو به پیشگیری از ایجاد سنگ صفرا کمک زیادی میکند.
- جو همچنین از بروز بیماری پوکی استخوان پیشگیری میکند و موجب تحکم استخوان ها میشود.
- ویتامین c موجود در جو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند.
- آهن موجود در جو از بروز کم خونی و خستگی جلوگیری میکند.
منبع : مزه ناب